Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2014 13:03 - Eрата на генетично модифицирани хора може да започнe тази година.
Автор: anonymous3 Категория: Други   
Прочетен: 3788 Коментари: 6 Гласове:
42


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
До средата на 2014 г. перспективата за промени в ДНК и производството на генетично модифицирани хора  излиза от сферата на научната фантастика и се превръща в реалност , пише forbes.com. В един момент, може би още през юли , британският парламент вероятно ще гласува  за нова форма на ин витро оплождане  – с  включване на ДНК от трима родители, като в резултат това ще стане законно достъпно за двойките. Ако инициативата бъде подкрепена, това ще бъде първият законопроект,  позволяващ промяната на човешката ДНК преди раждането, и отваряне на нова врата към бъдещето.

Процедурата включва подмяна на митохондриалната ДНК (мтДНК ),  за да се избегнат разрушителните мутации на  клетките. Митохондриите са електроцентралите в човешките клетки, които преобразуват енергията от храната, за да могат  нашите клетки да функционират, и те имат своя собствена ДНК,  освен ядрената ДНК в нашите хромозоми , които съдържат по-голямата част от нашата генетична информация. Само майката предава  мтДНК на детето и понякога тя съдържа мутации. Това може да доведе до сериозни проблеми .

Според списание Nature, около 1 от 5 000-10 000 човека, имат мутации в мтДНК, които водят до слепота , диабет , деменция , епилепсия и други нарушения на ред.

Някои мутации могат да доведат до фатални заболявания като синдромът на Лий , частни неврологични нарушения, които се появяват в ранна детска възраст и постепенно унищожават способността за мислене и движение.

Използвайки нов метод за пренатални ДНК манипулации на  майката и донора,  ще се избегнат вредните мутации при новородени . По-рано подобни експерименти с човешки материал не са провеждани , изследователите са били ограничени до лабораторни експерименти , но напоследък , учените  успешно са тествали процедурата при макаци.

През февруари 2013 оповестяването, че 30 здрави бебета са родени след серия от експерименти в САЩ предизвика яростен дебат.
Досега две от бебетата са били тествани и е установено, че съдържат гени от трима „родители“.
Петнадесет от децата са родени в последните три години в резултат на една експериментална програма в Института за репродуктивна медицина и наука във Св.Варнава, Ню Джърси.
Бебетата са родени от жени, които са имали проблеми със зачеването, в тях са били вкарани „допълнителни гени“ от женски донори.

Генетиците се страхуват, че един ден този метод може да се използва за създаване на нови раси хора с допълнителни желани характеристики като сила или висока интелигентност. Тези нови раси може да имат различно от нашето мислене, което ще ги превърне в не човеци, на които ще пречим?!

Някои експерти остро критикуват експериментите. Лорд Уинстън, в болница Хамерсмит, Западен Лондон, заяви пред БиБиСи вчера:

„Що се отнася до лечение на безплодни, няма доказателства, че тази техника си струва това. . . Аз съм много изненадан, че тя дори е била извършена на този етап. Това със сигурност няма да бъде разрешено във Великобритания.“

Джон Смийтън, национален директор на Дружеството за защита на неродените деца, заяви:

„Човек има огромна симпатия към двойки, които страдат от проблеми със зачеването. Но това изглежда е още една илюстрация на факта, че целият процес на оплождане ин витро, като средство за зачеване на бебета води до бебета, които се разглеждат като обекти на производствената линия.Това е допълнителна и много тревожна стъпка надолу по грешния път за човечеството.“

Жак Коен е човека на чело на проведените експерименти и се счита за брилянтен, но спорен учен, който е избутал границите на асистираните технологии в репродукцията.
Той е разработил техника, която позволява на инфертилни мъже да имат свои деца, чрез инжектиране на ДНК на сперматозоидите директно в яйцеклетката в лаборатория.
Миналата година, професор Коен заяви с ужас от основната научна общност, че неговият опит ще му позволи да клонира деца.




Гласувай:
42



1. voxdei - Не трябва да си играем на Господ, ...
07.02.2014 22:43
Не трябва да си играем на Господ, това е неприемливо !
цитирай
2. oposin21 - voxdei моите уважения, но това не е ...
07.02.2014 22:59
voxdei моите уважения ,но това не е публикация по теология а по генно инженерство! Всеки нормален родител иска да има силно,здраво и интелигентно дете , покажете ми един които не иска и аз ще се обадя в "4-ти километър" ! А това дали ще станат свръхчовеци и ние ще им пречим , доколкото знам се казва "първите седем години" т.е. както го възпиташ! По мои спомени за неприемлива игра на господ се е смятало изобретяването на пеницилина,антибиотиците,трансплантациите,преливането на кръв и други "богунеугодни" действия . Хммм така като се замисля щом такива действия са неприемливи спрямо Бог , то дали във Ватикана не използват последната дума на медицинската техника или като някои се разболее падат ничком на колене и започват да се молят докато оздравее? Това за което четем се нарича еволюция на човешкия ум над сляпата природа. Аз бих искал да съм здрав повярвай ми, бих искал , и децата ми също!
цитирай
3. truthful - До oposin21
07.02.2014 23:13
Извинявай, но ти наясно ли си с разликата между нормално растение и генно модифициран ОРГАНИЗЪМ? Вземи и виж филма Светът според Монсанто и прецени на къде ще отиде света. Между другото тази фирма притежава вече повече от 60 завода по цял свят за производство на ГМО семена и е един от най-върлите участници в масовия геноцид над човечеството - пръскането с кемтрейлс.
цитирай
4. estirbg - Каквото и да кажа едва ли ще е по-полезно, освен истината, която е тук:
08.02.2014 10:45
http://estirbg.blog.bg/lifestyle/2011/11/20/klonirane-i-bebeta-in-vitro-arogantno-vmeshatelstvo-v-bojiit.853601
цитирай
5. balebalev - Хаирлия да е!
08.02.2014 10:49
цитирай
6. rotanov - До oposin21
11.02.2014 22:08
Мисля че губиш всякаква логика! Наистина ли си мислиш че компаниите ще започнат да внедряват тази технология масово ? Пич нали фармацевтичните компании ще фалират? Генетично здрави хора не се разболяват това значи - няма болници няма аптеки не се продават лекарства! Излез от филма и се върни на земята. Предполагам че това ще са технологии достъпни само за богатите , а на нас обикновенните хора ще ни се налива в главата че това е "против божиите закони"или ще се инжектират латентни болести които да се активират и ние да даваме все по-малкото си пари за да се спасим .Нещо от рода на "Парите или живота". Не че църквата следва тези закони ,но както всеки знае тя и правителствата работят срещу хората. Всички сме гледали филми за инквизицията в които радиестезисти,багетисти,билкари и други свързани с природата хора са били горени живи а през това време са били подкрепяни алхимиците тоест хората които още тогава са сложили началото на фармацевтиката и са "лекували" с химия а не с природни дарове.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: anonymous3
Категория: Други
Прочетен: 690336
Постинги: 206
Коментари: 414
Гласове: 4032
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930