Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2014 13:13 - Електронната идентификационна гривна.
Автор: anonymous3 Категория: Други   
Прочетен: 2590 Коментари: 1 Гласове:
46


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Последиците от „терористичните атаки” в Ню Йорк през 2001г. продължават да оказват  сериозно влияние върху цялата човешка цивилизация и нейното постепенно водене към тотален контрол.”Мерките за сигурност”, които се предлагат стават все по-нагли и безумни и граници вече почти не съществуват.Нещата почнаха да се развиват като класически фантастичен филм от 90-те години в който затворници носят специфични електронни гривни на ръцете си и чрез тях могат да бъдат контролирани при опит за бягство и дори умъртвени дистанционно.В името на вашата „сигурност” обаче технологични фирми загрижени за „вашата безопасност” искат да ви принудят да носите подобна гривна когато пътувате със самолет и във всеки един момент да  може да бъдете зашеметени ако „кривнете от верния път”.

 

Висш правителствен служител на департамента по вътрешна сигурност на САЩ е проявил огромен интерес към продукта на фирмата Lamperd Less Lethal, Inc, която представя и промоционално видео обясняващото „големите ползи” на своето изобретение.

 

Гривната ще:

 

Служи вместо билет

 

• Съдържа лична информация за пътника

 

• Ще следи местоположението на всеки пътник и багаж

 

• Зашеметява по команда притежателя й  като напълно го неутрализира за няколко минути

 

Идентификационната гривна се предвижда да се носи от всеки пътник докато не напусне самолета.Всеки пътник ще бъде следен от правителствено финансиран GPS, съдържащ лична и поверителна информация и ще може да бъде зашеметяван чрез електро-мускулни смущения по преценка на персонала.

 

Дали американското правителство се интересува от подобна „възможност за сигурност”?

 

Според  писмо на Paul S. Ruwaldt, който е представител на технологичния и научен директорат на департамента за вътрешна сигурност федералното правителство е заинтересовано  от разработката и чака писмено предложение.

 

Не знам дали е ясно на всички, че ако се позволи да се тръгне по този път спирачки няма да има. Ще последват метрото (нали и там имаше атентати), влакове, автобуси – изобщо целия транспорт.После „други фирми” услужливо ще предложат” да се носят гривни постоянно за да могат евентуални престъпници да бъдат неутрализирани  по всяко време. Накрая ще стане и много по-удобно – цялата тази функция ще изпълнява един малък, микроскопичен чип имплантиран в кожата така че винаги и по всяко време всеки да бъде следен, контролиран и манипулиран и ако трябва и „неутрализиран”.

 

Разбира се точно за истинските престъпници тези мерки за сигурност няма да са никакъв проблем защото всяка една технология може да бъде обезвредена ръчно или неутрализирана чрез друга технология – за нормалните хора ще остане само бремето да бъдат тотално следени и контролирани и измъчвани дистанционно с електрошок точно като в животинска ферма.

Остава да се надяваме че евентуалната вълна на недоволство ще бъде по-голяма и силна от „удобното и илюзорно” чувство на сигурност, което да замени всякакви нормални човешки права и че обществения натиск ще спре проекта да бъде осъществен.




Гласувай:
46



1. lightsaber123 - Супер
06.03.2014 08:16
Кога ни ги слагат? :-)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: anonymous3
Категория: Други
Прочетен: 689629
Постинги: 206
Коментари: 414
Гласове: 4032
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930