Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2014 12:36 - Вече е ясно какво се случва с душата след смъртта
Автор: anonymous3 Категория: Други   
Прочетен: 8185 Коментари: 20 Гласове:
48


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Клиничната смърт настъпва, когато квантовите вещества, формиращи душата, излязат от нервната система и влязат в просторите на Вселената, обясняват учените.

Според квантовата теория съзнанието е програма за квантовия компютър на мозъка, което може да остане дори след смъртта. Това обяснява преживяванията, изпитвани от човека по време на клинична смърт.

Д-р Стюарт Хамероф, почетен професор по анестезиология и психология в Аризонския университет, решил да развие теорията, предложена някога от Роджър Пенроуз. Според тази теория същността на нашата душа се намира в структури, наречени микротубули, в клетките на мозъка.

Това, което наричаме съзнание, е резултат от ефекта на квантовата гравитация на Вселената. Тази теория е наречена Orch-OR („оркестрирана обективна редукция”).

С други думи, нашата душа не е просто взаимодействие на невроните в мозъка. Тя се състои от тъкани на самата Вселена и е съществувала още преди началото на времето.

Тази идея е близка до представите в будизма и индиуизма, според които съзнанието е неотменна част от Вселената.

Клиничната смърт

При преживяването на клинична смърт микротубулите губят квантово състояние, но информацията в тях не се разрушава. Тя просто напуска тялото, връща се в Космоса и се разпределя там.

Ако пациентът е реанимиран, квантовата информация се връща в микротубулите и той може да каже: „Преживях клинична смърт.” Ако това не се случи и пациентът умре, квантовата информация остава извън тялото, вероятно безкрайно в качеството си на душа.

Признаци на клиничната и биологичната смърт

Разликата между клиничната и биологичната смърт е много малка – само няколко решаващи минути.

Клиничната смърт възниква, когато сърцето на човек престава да бие, дишането и кръвообращението спират. Организмът още може да се реанимира.

Биологичната смърт идва 4-6 минути по-късно, когато клетките на мозъка умират от недостиг на кислород. Когато настъпи мозъчна смърт, всички неврологични функции необратимо се прекратяват, тоест след клиничната смърт възниква биологична смърт.

За официален момент на биологичната смърт се смята моментът, когато лекарят определи, че мозъкът е престанал да функционира. Ако възможно най-бързо се реагира на клиничната смърт и се вземат необходимите мерки за реанимация, може да се предотврати биологичната смърт.




Гласувай:
53



1. borko83 - Не ми е ясно как една недоказана или ...
02.04.2014 20:38
Не ми е ясно как една недоказана или направо фантасмагорична хипотеза, която може да намери място в жанра фантастика с голям успех, се радва на такова подкрепа на този сайт? Само защото някой предлага нещо по-нестандартно? Затова ли сме готови да повярваме на всякакви небивалици? Вярно е, че живеем в квантова реалност. Но тази реалност остава загадка за съвременната наука. И може да се окаже, че света ще остане непознаваем донякъде за нас. Ако можеше да надникнем във всички кътчета на тази вселена, в макро и микро космоса и да разбираме всички взаимодействия, щяхме да бъдем като богове. Но Господ дали ни го е позволил? Арогантността на хората е излишък. Много обичаме да се надскачаме.
цитирай
2. estirbg - Как ли тези "учени"
02.04.2014 20:53
ще обяснят смъртта на Лазар, който четири дни е бил в гроба - каква ли ще е била неговата смърт според техните теории - клинична или биологична, защото този случай не попада в нито една дефиниция .... но пък е във възможностите САМО НА БОГ - Той може да взима и да дава, когато Сам пожелае - просто защото е Творецът...Единственият и Неповторимият!
цитирай
3. raders - ще обяснят смъртта на Лазар, който ...
02.04.2014 21:02
estirbg написа:
ще обяснят смъртта на Лазар, който четири дни е бил в гроба - каква ли ще е била неговата смърт според техните теории - клинична или биологична, защото този случай не попада в нито една дефиниция .... но пък е във възможностите САМО НА БОГ!


А ти беше ли на погребението му, мила Естир, за да твърдиш подобно нещо?
цитирай
4. silviia - .
02.04.2014 21:50
някой пак не си е пил лекарствата.
цитирай
5. estirbg - raders,
02.04.2014 22:44
не съм присъствала на погребението на Лазар, но не съм присъствала и на твоето рождение - това значи ли, че ти не съществуваш?
За твоето рождение и смъртния акт на Лазар има буквена документация, но и двете документации са подписани от един и същ Създател...или може би ти си се пръкнал от коацерватна капка...и затова си толкова гениален в автономните си заключения...както винаги...:))
цитирай
6. estirbg - silvii,
02.04.2014 22:54
не раздавай едни и същи лекарства на вярващи и невярващи.
Вярващите не употребяват подобни, тъй като си имат Един Изцелител, който се грижи за здравето на людете Си.
Така че отровните хапчета като че ли остават само за невярващите - те отблъскват подадената Небесна ръка за спасение.
цитирай
7. lightsaber123 - Към християните тук :-)
03.04.2014 06:54
"И така, Исус се моли на Бог с неизменно вдигнати към небето длани, сякаш в небесата наистина има Бог. И не само се моли, но и получава отговори - той чува гласове! Е, това е типичен симптом на невроза. Истината е, че Христос явно е имал ментални отклонения. Но независимо от това, определено е бил добър човек. Наистина добър човек. Но поведението му е показателно за много други неща. Той е фанатизиран. Манталитетът му е също като на Адолф Хитлер. Той е фашист. Смята, че ще бъдат спасени само онези, които са негови последователи. Всеки, който не го следва, е осъден на вечни терзания в ада. Е, само един прост човек може да разсъждава така. Кой може да спаси когото и да било? Той смята, че е единственият, заченат от
Бога. И действително вярва в това. Не само че го казва, той наистина го вярва."
цитирай
8. lightsaber123 - Към насилствения подход на estir
03.04.2014 06:57
"те отблъскват подадената Небесна ръка за спасение."

Уф, ама не ща никой на да ме спасява - камо ли някакви религиозни фанатизирани люде.

АЗ ВЕЧЕ СЪМ СПАСЕН. СПАСЕН СЪМ ПО РОЖДЕНИЕ :-)
цитирай
9. lightsaber123 - Към християните тук 2 :-)
03.04.2014 06:59
"Ако сте обременени с тежестта на едно християнско обкръжение, може би не сте в състояние да разберете колко арогантен е той. Но ако сте се отърсили от подобна среда, ще прозрете ясно неговата арогантност. Той влиза в храма - великия храм на евреите - прогонва лихварите, удря ги, бие ги, обръща масите им - и след всичко това проповядва търпимост и смирение. В едно село отказват да предложат храна на него и на последователите му. Той е обзет от невероятен гняв; стигат до едно смокиново дърво, по което нямало смокини, защото още не бил дошъл сезонът на смокините. Исус бил толкова ядосан, че проклел дървото: "И ти си против нас, и ти не искаш да ни дадеш от плодовете си."
Е, ако някой се сърди на дърво, на което все още не е дошъл сезонът за узряване на плодовете - какво бихте си помислили за такъв човек?"
цитирай
10. olivie - Още не са доказали, че същесвува душа, а вече изчисляват какво се случва с нея след смъртта?
03.04.2014 08:22
Същото е и с квантовате теория. А колко квантови дявола могат да се съберат на върха на една игла? Как мислите?
цитирай
11. lightsaber123 - :-)
03.04.2014 09:05
Едно квантово дяволче е единица мярка - само едно :-)
цитирай
12. borko83 - До lightsaber123
03.04.2014 09:14
Вие не вярвате в господ и имате право за избор. Но не казвате ли доста тежки думи за Христос и неговото учение? Това не е ли предизвикателна арогантност?
Не вярвайки в Създателя, вие вероятно споделяте официалната теория за възникването на живота на земята и неговата еволюция. Оказва се обаче, че тази теория не може да обясни доста проблеми. Така например учените имат огромни проблеми да обяснят как са се появили градивните блокове на ДНК молекулата, необходима дори и на най-простите форми на живот. Как са се организирали и как е възникнал механизма , който чете тази информация записана в тази молекула, за да произвежда нужните на организма белтъци. Защото за да се чете информацията от ДНК молекулата са необходими сложни белтъчни молекули. А за да има белтъци е необходима ДНК и много други фактори. Този парадокс съвременната наука не го е решила. Оказва се, че за възникне живот на земята на чисто случаен принцип, вероятността е толкова малка (от порядъка на 1 на 10^30000), че на практика е невъзможно. И логично следва извода, че без създател не може да възникне такъв биологичен живот на нашата и на каквато и да е друга планета във Вселената.
Странно как пророчествата записани в библията се изпълняват последователно едно по едно. Това не ви ли дава тема за размисъл?
цитирай
13. breeze - Случи ми се подобно "откъсване" от земята.
03.04.2014 09:51
Но не пожелах и това не се случи. Чудното е че "То" изпълни моя стон от две срички, "о,не". Формата на тялото, което сякаш беше празно започна да се издига леко като въздух...Все пак някой изпълни желанието ми, мисля.
Нямам обяснение.
цитирай
14. vania23 - Живучкаме си здравата
03.04.2014 10:07
в нашата нова интернет епоха. Вече няма значение каква е реалността, защото си имаме интернет, от където се запознаваме с "научни теории", които ни "доказват" с научни термини, като "квантови вещества" и "микротубули", че хич няма да си отидем зян. Всички сме кандидати за безкрайно реене из Вселената, за което свидетелстват 52 - та обърнати нагоре палеца. Дори и тези като мен, които ще натиснат палеца, сочещ надолу - не от нещо друго, а само от любов към истината.
Вече ми е ясно откъде идва напълно необоснованият позитивизъм на българина. Е, как няма да е позитивен, когато е повече от очевидно, че след няколко години на неудобства в България, го чака този вселенски безкраен купон.
цитирай
15. lightsaber123 - До borko83
03.04.2014 10:17
Това не са мои думи - затова съм ги сложил в кавички - те са на един мой много любим човек. Той ги е казал - обаче аз ги приемам на 100%
цитирай
16. olivie - borko83,
03.04.2014 10:43
ако Бог ни е създал, то преди това грябва някой да е създал Него, а това си е чиста проба материализъм. Само ние българите имаме две думи за Бог още отпреди да е напсана библията /за коя от 400-те библии говориш обаче?/Ние смятаме, че има Бог/първосъздател и Господ/елохим и че съществуваме за да се усъвършенстваме и станем богоподобни, а не да се прераждаме със същата цел. Между другото богомилството е съществувабо преди написването на библията и не то, а офицеалното християнство би следвало да се разглежда като ерес, защото е възникнало по- късно. Библията познава 100% събития, зощото е писана след тях, а в днешно време й помагат, като "творят" библеоподобни сюжети. Другото обяснение е, че е имало пътник във времето, но това в днешните времена по някакви причини е забранено. А не си ли се замислял, че като те карат да вярваш в погрешни неща, те отклоняват от пътя, който ти е определил създателя?
цитирай
17. borko83 - До Olive
03.04.2014 12:55
Ако приемем че сме продукт на случайността, по същата логика следва да се пита кой е създал вселената, в която случайно сме се появили? Дали тя наистина съществува или живеем в холографска действителност. Според квантовата теория чрез наблюдението върху събитията в микрокосмоса, ние влияем на изхода на тези процеси. Сякаш самите елементарни частици също ни наблюдават или имат съзнание. Може да се окаже, че съвсем не са елементарни, въпреки невероятно малките си размери според нашите мащаби.
Факт е че във нашата вселена физичните константи в такива точни съотношения, че да стане възможен биологичният живот. Това на практика е невъзможно без Създателя. А как се е появил той може никога да не научим. Това обаче не означава , че не сме негово творение. Човек си мисли че всичко му е дадено да разбере, но съвременната наука колкото повече задълбочава познанията , толкова повече се натъква на необясними неща и подводни камъни. Които преобръщат тотално довчерашните ни представи за света в който живеем и неговите закони.
цитирай
18. asthfghl - ...
03.04.2014 12:56
Още от първото изречение се хванах за главата...

> Според квантовата теория съзнанието е програма за квантовия компютър на мозъка, което може да остане дори след смъртта

Пълна лъжа. Квантовата теория въобще не се занимава със съхранение на информация, камо ли с човешкото съзнание.

> квантовите вещества, формиращи душата

Пълна нелепост. Не съществува такова понятие като "квантово вещество".

Просто защото си скалъпил някаква поредица от понятия, които бегло звучат "по научному", това не прави цялата тази боза нито грам по-смислена.

Кога ще престанете да заблуждавате хората и да създавате погрешно впечатление за "научност" на собствените си псевдонаучни брътвежи? Докога шарлатанията ще претендира за състоятелност и проверяемост според принципите на научния метод?

И защо ли нещо ми подсказва, че в случаи като този, гласът ми ще си остане глас в пустиня?
цитирай
19. raders - не съм присъствала на погребението ...
03.04.2014 21:15
estirbg написа:
не съм присъствала на погребението на Лазар, но не съм присъствала и на твоето рождение - това значи ли, че ти не съществуваш?
За твоето рождение и смъртния акт на Лазар има буквена документация, но и двете документации са подписани от един и същ Създател...или може би ти си се пръкнал от коацерватна капка...и затова си толкова гениален в автономните си заключения...както винаги...:))


Може и да си права, Естир, но според скромното ми мнение, да смесват библейски или евангелски текстове с реални събития, доказани или отхвърлени научно, е твърде лекомислено, не мислиш ли? А ти, мила непрекъснато учиш учените, че няма нужда да правят наблюдения, да създават теории и да експериментират; достатъчно е да прочетат библията и работата е опекана. Само че този период от историята на науката, слава Богу, е отдавана приключен. Имам предвид средновековието...
цитирай
20. estirbg - raders,
03.04.2014 23:07
не си ме разбрал, приятелю, а и как ще ме разбереш като говорим от два противоположни бряга и колкото да викам от единия, ти не ще ме чуеш и проумееш...
просто защото моето мироздание, включва Върховния Абсолют, комуто е подчинено всичко - време, събития, личности - от най- изключителната до най-незначителната. При Това Определящо Абсолютно Обстоятелство, което ти непрекъснато отхвърляш и елиминираш, поставайки научните постижения над Него (!?!), как ще разбереш какво искам да ти кажа - то е толкова просто, че с думи не може да се поясни, но е разбираемо с мъничко в я р а.
Според горния ти коментар Библията е била в силата си през Средновековието, но след научно-техническата революция, тя е детронирана и обезсилена - с други думи - короновал си науката за "цар", а Истинския цар - Творецът, с мъдрите Си Вселенски вечни подредби и повеления си захвърлили в Средновековието. Ако би разбрал какво иска да ни каже Павел в Деяния 17 гл,, не би коментирал репликата ми :
"26 направил е от една кръв всички човешки народи да живеят по цялото лице на земята, като им е определил предназначени времена и пределите на заселищата им;
27 за да търсят Бога, та дано биха Го поне напипали и намерили, ако и Той да не е далеч от всеки един от нас;
28 ЗАЩОТО В НЕГО ЖИВЕЕМ, ДВИЖИМ СЕ И СЪЩЕСТВУВАМЕ; както и някои от вашите поети са рекли: "Защото дори Негов род сме".

Моят озадачаващ коментар става ясен в стих 28 -
"...В НЕГО ЖИВЕЕМ, ДВИЖИМ СЕ И СЪЩЕСТВУВАМЕ" - както ти, с принадлежащата ти научно-техническа революция, така и Лазар в миналото, с непонятното за теб чудо на възкресение от четиридневно пребиваване в гроба.
Това, което неоспоримо е вярно за теб, е толкова безспорно и за Лазар и ако ти не вярваш в неговото чудо, той не би трябвало да повярва в твоя чуден живот който ти днес живееш (ако би те зърнал във видение). Но независимо дали ти вярваш или не - Бог съществува - Библията така казва, а историята и науката Го доказват.
Колкото ти си реален с твоя живот, толкова и Лазар е действителен с неговото житейско чудо, защото "...В НЕГО (Творецът Бог) ЖИВЕЕМ, ДВИЖИМ СЕ И СЪЩЕСТВУВАМЕ" Деяния 17
Дано си ме разбрал....
цитирай
21. bumerang - към borko83
04.04.2014 12:25
"Този парадокс съвременната наука не го е решила."
С това твърдение не може да отхвърлите никаква теория. Защото ако съвременната наука не е решила нещо (а тя не е решила не само този парадокс), това не значи, че то няма решение и бъдещата наука няма да го реши. В миналото науката не е била решила много въпроси, които са изглеждали парадокси тогава. Всеки може да вярва или да не вярва в каквото си иска. И всеки може да си създава каквито иска теории. Стига вярата в тях да ни прави по-добри в отношенията един към друг.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: anonymous3
Категория: Други
Прочетен: 689600
Постинги: 206
Коментари: 414
Гласове: 4032
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930