Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2014 13:04 - Тайният световен заговор срещу българите
Автор: anonymous3 Категория: Други   
Прочетен: 6901 Коментари: 12 Гласове:
49


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image    
-Тази нощ в България е откраднат най-важният документ на масоните – пергаментът на богомилите! Същият този пергамент, от който треперят и евреи, и християни -България? Какво прави този пергамент там?
-Г-н президент, за Ордена на масоните България винаги е имала огромно значение.
-България?
Да, малка страна, но пази една трета от тайните на човечеството.

Безспорно, този разговор между американския президент (актьорът Иван Радоев) и двама представители на Върховния съвет на масоните, е една от най-впечатляващите сцени на последния български сериал "
Знакът на българина: Кървавият код". Въпреки излишното театралничене, характерно за някои моменти от телевизионната поредица, тя наистина е знакова за българина. В този смисъл, че е събрала някои доста популярни конспиративни теории, обзели българския ум в годините на прехода – от "Плана Ран-Ът" до изключителния успех на книги като "Прозрението на тамплиерите", "Шифърът на Леонардо" и "Не пипай тази книга".

Трябва да отбележим, че темата, която събира едновременно Новия световен ред, илюминатите и международното правителство в сянка, определено, е една от най-популярните в цял свят. За доказателство можете да си пуснете произволен телевизионен канал: преди дни например TV7 (която взе първенството от NOVA по конспиративни предавания) разказа за варненец, който открива, че тайната за

световния заговор срещу България
се крие в българските пари.

"Най-бруталният" пример била банкнотата от 20 лв, в която ясно се вижда как острие безжалостно пробожда символа на нацията. Мъжът, представил се като Асен, смята, че парите ни са пълни с мрачни символи, което, респективно, е и една от причините за прогресивния упадък на българската нация в последните години.

image

Според Асен тайни антибългарски изображения има във всички левове, но най-засегнати били петолевката и двайсетолевката. 


Сред въпросните недоброжелателни знаци той забелязва още две остриета, забити в сградата на Парламента, а друга композиция (с три остриета!) на лицевата страна на двайсетолевката пробождала ахилесовите пети на три малки лъвчета. Върхът на сладоледа според "прозорливия" варненец обаче е задната страна на банкнотата, където виждаме още един голям лъв, покосен с копие в гърба. Въпреки, че не е ясно как тези символи са пряко свързани с упадъка на нацията, новината се разпространи мигновено в интернет и влезе в съзнанието на мнозина Facebook потребители като абсолютна истина.

За щастие на скептиците археологът проф. Николай Овчаров опроверга хипотезите на варненеца Асен и даде пример, че прободен лъв има в Мадарския конник. Ами сега? Така излиза, че самите ние, 

българите, участваме
в заговор срещу себе си.

В този ред на мисли, е редно да цитираме руския писател Виктор Пелевин, който в книгата си "Generation П" бе написал: "Заговор срещу Русия определено съществува. И в него участва цялото ѝ население."

Манията по търсене на скрити дяволски символи в банкнотите обаче не е родно творение. В Щатите години наред вещаят идването на Новия световен ред по тайните знаци на доларите.
Този видеоклип например обяснява как банкнотата от $20 е предсказала разрушаването на кулите близнаци, много преди трагедията на 11 септември да се случи.


 

image   image

Скритите символи на щатския долар


 

И ако вече сте тръгнали да бъркате в портфейлите си, за да проверите собственоръчно теорията на Асен, извадете и личната си карта, защото според конспиратолозите освен в банкнотите, сатанински символи има и в ID-то на всеки българин. "На задната страна на вашия документ за самоличност, точно от дясно на снимката, е изписано "числото на звяра", пише в статия, наскоро обиколила интернет, цитираща книгата "Печатът на антихриста". 




imageimage

Змеят бди над всеки българин и му пречи да прогресира.


"От май месец, всички с чипове!" 

пък е мотото на протеста срещу
"чипирането на българския народ", който ще се проведе в четвъртък (20 март) пред Народното събрание. Според създателите на събитието чипирането на хората е "крайната цел на световния ционизъм". "След време ще кажат - махаме парите и документите, всичко ще е в чипа за да няма обири и фалшификации! Така който надигне глас срещу планираната система за световно правителство и намаляне на населението, просто ще му спрат чипа и той ще престане да съществува в системата. Това са плановете на юдео масоните, илюминатите и световното еврейство.", пише не без грешки в призива, който се разпространява скорострелно из Facebook.

Един от основните виновници, че над 1500 души са заявили участие в акцията, е психологът Еленко Ангелов, който години наред убеждава от телевизионния ефир и различни семинари за дебнещия световен заговор, контрола над съзнанието или пък за това, че Северният и Южният полюс не съществуват.

Огромната популярност на историите, разказвани от Ангелов, може да се обясни със загубата на доверие в заобикалящата ни система – като се започне от дискредитираната политическа класа, икономическата криза, липсата на единна обществена цел, идеология или някаква устойчивост.

В духовния глад, обзел нацията, хората имат нужда да вярват в каквото и да е. Какво "по-вкусно" от пикантни истории, сервирани с щипка реални факти, още толкова хипотези, езотерика и откровени измислици. Те звучат много 


по-правдоподобно и увлекателно,
отколкото скучните увъртания
на родните политици.

Сляпата вяра в скритото управление на човешката съдба е феномен, характерен за посткомунистическите общества и по-точно Русия. В момента разпространението на идеята за
юдомасонски заговор е един от най-разпространените медийни инструменти за идеологическо противопоставяне на Запада.
 

image

Един от най-големите фенове на Путин в руските медии - Дмитрий Кисельов, обяснява как ще превърне родината на юдомасоните САЩ в радиоактивна пепел. 

В началото бе "Ран-Ът"

Световният заговор срещу българите започва от стратегията за преход от планова към пазарна икономика, позната сред нарастващия брой фенове на конспирацията като "тайният план за изтреблението на нацията "Ран-Ът". Въпреки че звучи като антикапиталистически памфлет, писан от някой регионален номенклатурчик, копнеещ за запазване на статуквото, псевдопланът става по-популярен от оригинала (истинският текст може да бъде
прочетен тук) и води до масова психоза в интернет форумите, още преди появата на социалните мрежи.

Тайният текст втълпява как дяволският план цели да унищожи "работещия без грешки" социалистически строй. В документа, подписан от НС през 1990 г. обаче не присъства нито точката, в която българите трябва да се стопят до 5 милиона чрез "мизерно нисък стандарт", нито "масово сеене на болести, зарази, смърт".



Унищожаването на националното богатство е обяснено далеч по-аргументирано от гениалния американски икономист Джоузеф Стиглиц и няма нищо общо с тайни заговори:


"Да можехте да видите как им светват очите пред перспективата да получат 10% комисионна по сметка в швейцарска банка срещу смъкване на цената на националните активи с няколко милиарда."

И сега… внимание! Отскоро 


теорията за Нов световен ред
завладя и родния поп-фолк!


По всичко личи, че деветдесетарският хит "Пирамиди, фараони", е бил само културната подготовка, ордьовърът към тайните илюминатски знаци, които ви показват днес певиците Галена и Андреа. "Целенасоченият план за затъпяване на нацията" е стигнал своята точка на кипене? Едва ли, просто родните режисьори, както обикновено, копират от американските си колеги.

А всъщност колкото повече стават хората, напълно убедени в тайния замисъл на тези символи, толкова по-богати стават музикалните компании, които ги пропагандират. Естествено, на върха на пирамидата стои Sony Music, които увеличават своите приходи, на фона на цялостната криза в бранша. И като говорим за пирамиди, днес във всеки втори комерсиален клип вече можете да видите как Риана, Бийонсе, Джей Зи, Лейди Гага и Майли Сайръс (всичките чеда на Sony Music) демонстрират привързаността си към тайните учения, показвайки някои характерни "дяволски знаци", като числото 666 или пирамидите с око, символ на Ордена на илюминатите.


image image

Галена копира, при това доста неумело "трите шестици", които показва Лейди Гага

Разумно обяснение за масовото налагане на странни знаци в музикалните клипове е 
прогресивно западащата печалба от 2005-а насам, която достигна до "срамните" 15 милиарда долара за целия сектор. Възможно е именно поради тази причина американското правителство да бъде толкова настоятелно за прилагането на международните споразумения SOPA и ACTA (също заклеймени като инструменти на Новия световен ред), които защитават авторското право на големите световни продуценти, базирани, естествено в САЩ.

Съвременната поп музика следва утъпкания път на Мадона, която още през 80-те години танцуваше пред горящи кръстове, скандализираше света и облагородяваше банковата си сметка. Клипът на Like a Virgin създаде клюката, че певицата е продала душата си на дявола, което логично прерасна в анатемосане от Ватикана. 

image image

Масонският знак, черепи върху тениската и какво ли още не. Конспирацията е опечена, брато!

В случая не става дума толкова за конспирация, колкото за елементарен бизнес принцип, работещ безотказно – в шоубизнеса страхът е еквивалентен на широкия публичен интерес. Това е бил известен факт още през 30-те години на ХХ век. За справка – филмът "Гражданинът Кейн" (печалбите са гарантирани с измислени факти и жълти новини) или култовата радиодраматизация на "Война на световете" от 1938 г., в която Орсън Уелс разказва за марсианско нашествие на Земята, а слушателите решават, че извънземната атака е истинска и масово напускат домовете си.  Нашият еквивалент на всенародна "медийна" суматоха е всеизвестното 
"Атомно куку".

Конспирациите, свързани с поп-културата не са продукт на нашето съвремие. Така например, през 40-те години на ХХ век в Щатите на мода е била критиката към "задължителния патриотизъм". Някъде по същото време "учителят" на Боб Дилън - Уди Гътри създава на пръв поглед безобидната
"Тази земя е твоя земя", която е заклеймена от консерваторите като предателска и комунистическа. 

Тогава, когато Америка излиза от Голямата депресия, а светът изживява Втората световна война, конспиративните теории са били почти същите като днес – тайните на Ротшилдови, свръхестествените умения на Никола Тесла или "подменената история". Днес внуците и правнуците на онези консерватори са едни от най-яростните защитници на хипотезите, които официалната наука смята за конспиративни. В тази таргет група освен твърдите гласоподаватели на Републиканската партия, влизат много християни, които обвързват тези теории с Антихриста и Сатаната. 


  imageimage

image
Когато конспирациите прекалят, на помощ идват пародийните колажи. Източник: Накафево 


Кой има интерес от всичко това?

"Тайното общество", което стои зад жълтите вестници, телевизионните ток-шоу програми, научнопопулярните предавания и авторите на бестселъри, базирани върху езотерика, слухове и измислици. 

Конспирациите са любимата тема за телевизионните продуценти, защото винаги привличат огромна аудитория - както безрезервно вярващите, така и скептиците, които искат просто да разпуснат пред телевизора. 

Учените, изследващи този феномен, го заклеймяват като форма на параноята. Психолозите подкрепят техния аргумент: хората, които вярват на конспиративни теории, са по-склонни към развиване на шизотипия (лека разновидност на шизофренията).

Според група преподаватели от Университета в Кент общото между подобни случаи е ефектът на доминото или, че вярващите в една такава теория са склонни да повярват и на много други, независимо, че сами по себе си те могат да си противоречат.   

Майкъл Ууд, Керън Дъглас и Роби Сътън систематизират конспиративната теория като "предварително замислен сценарий от влиятелни личности или организации, работещи в тайна задруга в името на (обикновено зловеща) цел, изключително устойчива на фалшификация. 

Така конспирациите могат да се превърнат в лесно обяснение за всяко обществено събитие. Всичко това заедно автоматично отхвърля официалните източни на информация и засилва доверието към алтернативните, които независимо от техния авторитет и послание - образуват мрежа от митологеми, която изгражда затворен мироглед. Неслучайно феновете на конспиративните теории гласуват за партии, които "боравят" със силно изразени популистични инструменти.

И може би правилният въпрос е не КОЙ иска да унищожи България или КОЙ управлява света, а КАКВО. Това по-скоро са качества, а не личности. Качества като алчността, завистта и стремежа към власт.




Гласувай:
50



1. takaini - бРАВО!
01.05.2014 13:12
Поздравления за вярното предаване на нещата!
Дано повече хора се замислят за тези така важни подробности-защото дори нарисуван знака на острието-вече означава много!Неслучайно източната философия пази всички свои тайнства и внимава да не съгреши дори с изказа си!!!
Благодаря за удоволствието!!!
Поздрави!:))
цитирай
2. kostas - И защото сме весел народ ,предай им тази песен в чест на техният празник!
01.05.2014 13:53
http://www.youtube.com/watch?v=OgRiJ3yc4ew
цитирай
3. raders - Прочетох заглавието. Нямам сили за ...
01.05.2014 13:58
Прочетох заглавието. Нямам сили за останалото. По тъпотата на заглавието съдя и за целия текст. Прозвуча ми като "Световен заговор срещу стадото на бай Иван от Чънгърлии".
цитирай
4. vlajniochi - raders
01.05.2014 15:01
Много прибързано се изказваш raders. То заглавието, че подсказва за текста да, но не значи, че можеш да разбереш какво ти показва и дава самия текст. Все се изказваш неподготвен и не информиран. Личи, че си изостанал във времето. Притъпил си всичките си сетива, блокирал си мислите и си мислиш, че все умно се изказваш.
Знаци има навсякъде и е безспорен факт. Един от най-популярните е триъгълника и окото има го над иконостасите в църквите. Контрола е ясен, наблюдавани сте внимавайте,,. България е ключов център и е ясно, че е на прицел. Така, че защо се съмняваш в написаното. Благодаря за темата.
цитирай
5. anonymous3 - vlajniochi
01.05.2014 15:21
Да наистина се изказал неподготвен. Наистина хората взеха да обръщат внимание на това което се случва около тях, трябва да си доста глупав за да не го виждаш. Благодаря за подгрепата vlajniochi.
цитирай
6. podvodni - Не само кой и чрез какво, а защо някой ...
01.05.2014 17:06
Не само кой и чрез какво, а защо някой иска да унищожи България?
цитирай
7. raders - Много прибързано се изказваш ra...
01.05.2014 19:28
vlajniochi написа:
Много прибързано се изказваш raders. То заглавието, че подсказва за текста да, но не значи, че можеш да разбереш какво ти показва и дава самия текст. Все се изказваш неподготвен и не информиран. Личи, че си изостанал във времето. Притъпил си всичките си сетива, блокирал си мислите и си мислиш, че все умно се изказваш.
Знаци има навсякъде и е безспорен факт. Един от най-популярните е триъгълника и окото има го над иконостасите в църквите. Контрола е ясен, наблюдавани сте внимавайте,,. България е ключов център и е ясно, че е на прицел. Така, че защо се съмняваш в написаното. Благодаря за темата.


Абе момче, те хората дори не знаят къде се намира България, ти за какъв световен заговор бълнуваш? Ама че глупости, аман от комплексари!
цитирай
8. vlajniochi - Много прибързано се изказваш ra...
01.05.2014 19:55
raders написа:
vlajniochi написа:
Много прибързано се изказваш raders. То заглавието, че подсказва за текста да, но не значи, че можеш да разбереш какво ти показва и дава самия текст. Все се изказваш неподготвен и не информиран. Личи, че си изостанал във времето. Притъпил си всичките си сетива, блокирал си мислите и си мислиш, че все умно се изказваш.
Знаци има навсякъде и е безспорен факт. Един от най-популярните е триъгълника и окото има го над иконостасите в църквите. Контрола е ясен, наблюдавани сте внимавайте,,. България е ключов център и е ясно, че е на прицел. Така, че защо се съмняваш в написаното. Благодаря за темата.


Абе момче, те хората дори не знаят къде се намира България, ти за какъв световен заговор бълнуваш? Ама че глупости, аман от комплексари!


Какво ти момче :) Не виждаш ли кой ти пише коментара хахааа:)
цитирай
9. raders - Много прибързано се изказваш ra...
01.05.2014 21:33
vlajniochi написа:
raders написа:
vlajniochi написа:
Много прибързано се изказваш raders. То заглавието, че подсказва за текста да, но не значи, че можеш да разбереш какво ти показва и дава самия текст. Все се изказваш неподготвен и не информиран. Личи, че си изостанал във времето. Притъпил си всичките си сетива, блокирал си мислите и си мислиш, че все умно се изказваш.
Знаци има навсякъде и е безспорен факт. Един от най-популярните е триъгълника и окото има го над иконостасите в църквите. Контрола е ясен, наблюдавани сте внимавайте,,. България е ключов център и е ясно, че е на прицел. Така, че защо се съмняваш в написаното. Благодаря за темата.


Абе момче, те хората дори не знаят къде се намира България, ти за какъв световен заговор бълнуваш? Ама че глупости, аман от комплексари!


Какво ти момче :) Не виждаш ли кой ти пише коментара хахааа:)


:) Ами би трябвало ти да се замислиш, каквото и да си там /мъжко или женско/. Такива шантави никове употребявате, че човек наистина може да обърка дупките...
цитирай
10. olivie - Браво
02.05.2014 09:53
Все пак обаче, прободеният на банкнотата лъв и другата символика в този дух означава, че този на когото е дадено правото да ги печата, работи против България. А за това няма нито опровдание, нито прошка. Проклет да е!!! IYI
цитирай
11. demonwind - Наистина, много хора не знаят
02.05.2014 11:46
дори че има държава, наречена България. Но тези, които трябва, знаят достатъчно. И само хора, които нямат грам достъп до специална информация, могат да твърдят противното. А те са и без това пределно малко.
"Който знае малко, пие много, а който знае много, живее малко"...
цитирай
12. doyoudream21 - решение
03.05.2014 17:31
КАКВО Е РЕШЕНИЕТО?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: anonymous3
Категория: Други
Прочетен: 687854
Постинги: 206
Коментари: 414
Гласове: 4032
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930