Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2014 14:36 - Динозаври от космоса може да притежават развит интелект
Автор: anonymous3 Категория: Други   
Прочетен: 1769 Коментари: 0 Гласове:
52

Последна промяна: 03.06.2014 14:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Според проучване на Роналд Бреслоу от Колумбийския университет в САЩ, развитите динозаври вероятно ще бъдат опасни същества с ниво на интелект като това на човеците.

Малко на брой научни тези възбуждат интереса на повечето хора. На пръв поглед изследването „Доказателство за вероятния произход на хомохиралността на аминокиселините, захарите и нуклеозидите на предбиотичната Земя“, публикувано в периодично списание на Американското химическо общество от Роналд Бреслоу от Университета Колумбия, изглежда прекалено непроницаемо и недостъпно за всеки без образователна степен PhD („доктор по философия на“ – еквивалент на образователната степен „доктор на науките“ или само „доктор“ в Българиябел. пр.) по химия.

В края на статията на Бреслоу обаче, тонът се променя и въображението бива развълнувано, когато той спекулира, че може би наистина може да съществуват живи динозаври на други планети, които да имат ниво на интелигентност колкото това на хората, или по-висше.

Според io9 в конкретния абзац пише:

Заключението от този труд е, че другаде във вселената може да съществуват форми на живот, които да са основани на D-аминокиселини и L-захари, в зависимост от хиралността на кръговата поляризирана светлина в съответния сектор на вселената, или (/и в зависимост от) каквито и да е други процеси са действали, за да подпомогнат Lα-метиламинокиселините в метеоритите, които са се преземили на Земята.

То продължава, като пише:

Има голяма възможност такива форми на живот да бъдат/са развити версии на динозаврите, ако бозайниците (там) не са имали добрия късмет да имат астероиден сблъсък, който да унищожи динозаврите, както е станало на Земята. За нас би било по-добре да не ги срещнем.

Според интернет изданието TG Daily докладът на Бреслоу се занимава с една по-сериозна тема, а именно – тази за мистерията защо градивните блокчета на земните аминокиселини, захари и генетичните материали ДНК и РНК приемат само една форма и само две възможни ориентации.

Мистерията се връща назад в миналото до произхода на самия живот.

Една теория, с която Бреслоу е съгласен, гласи, че метеорити са донесли определени аминокисилени преди милиарди години, като така са „засели“ Земята с живот.

Така според списание „Смитсониън“ флората и фауната на планетата биха били ограничени от своите отличителни белези.

Това може да означава, че на други планети е имало биохимична ориентация, обратна на тази характерна за живота на Земята.

Въпреки че са само хипотеза, космическите динозаври може би все пак не са само нещо, взето от въображението на създателите на „Стар Трек“.




Гласувай:
52



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anonymous3
Категория: Други
Прочетен: 689657
Постинги: 206
Коментари: 414
Гласове: 4032
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930