Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2015 11:58 - 13 фамилии управляват света
Автор: anonymous3 Категория: Други   
Прочетен: 3608 Коментари: 0 Гласове:
51


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image

Могъщата тайна организация се ръководи от 13 фамилии, които подготвят въвеждането на Новия световен ред. Илюминатската организация е с тайна и много сложна структура, така че дори работещите по оперативните задачи нископоставени членове на групата да нямат достъп до класифицирана информация, като например кои са лидерите на братството в глобален план.

Колкото и тези лидери да се опитват да останат винаги в сянка, редица „разобличители на конспирации” твърдят, че са наясно с висшето ръководството на организацията.

Най-отгоре на цялата организация в глобален план стои един-единствен човек, носещ титлата Пиндар. Той задължително е представител на едно от 13-те върховни семейства. През последните два века неизменно Пиндар се излъчва от най-могъщото от 13-те семейства – фамилията Ротшилд. Освен тях списъкът се допълва от следните родове: Брус, Кавендиш, Медичи, Хановер, Хабсбург, Круп, Плантагенет (Плантажене), Рокфелер, Романов, Синклеър, Варбург, Уиндзор (Сакс-Кобург-Готски).

Фамилията Ротшилд
Произходът на фамилията Ротшилд идва от немски евреи от Франкфурт. Семейството е сред създателите на банковата система в Европа в края на XVIII в. Пет от семейните разклонения на Ротшилд получават австрийска благородническа титла, дадена им от Хабсбургската империя още в началото на XIX в. Установилата се във Великобритания част от семейството получава благородническа титла от кралица Виктория. Смята се, че през XIX в. фамилията притежава най-голямото частно богатство в целия свят, като това статукво не се е променило и до ден днешен. В момента фамилията оперира в Монако, Люксембург, Франция, Швейцария, Лихтенщайн, Великобритания и Каймановите острови.

Кланът Брус
Кланът Брус произхожда от Шотландия и има близо 10-вековна история. През XIII и XIV в. кланът управлява Шотландия, като най-известният крал е Робърт Брус (главен герой и във филма "Шотландски боец"). Въпреки че през Средновековието често влиза в конфликти с английската царска династия, в момента кланът Брус е сред най-богатите и уважаваните във Великобритания.

Фамилията Кавендиш
Създадена през XIV в., през последните 400 години фамилията Кавендиш е сред трите най-богати и влиятелни благороднически семейства във Великобритания. Интересен е фактът, че един от членовете на семейство Кавендиш – Уилям Кавендиш, маркиз на Хартингтън, е бил женен за Катлийн Кенеди – по-малката сестра на бъдещия американски президент Джон Кенеди.

Семейство Медичи
Представители на семейство Медичи нееднократно управляват богатия и разкошен италиански град Флоренция между XII и XVII. От семейството на Медичите има трима римски папи, както и няколко членове на кралското семейство на Франция - Катерина и Мария Медичи са кралици на Франция през XVI и XVII в. Впоследствие семейството развива успешен банков бизнес.

Фамилията Хановер
Германската кралска династия Хановер наследява трона на Великобритания от Стюардите и управлява страната между 1714 г. и 1901 г. до смъртта на кралица Виктория. Кралица Виктория остава в историята на Европа със своя прякор Бабата на Европа, тъй като успява да уреди бракове на своите деца и внуци с почти всички европейски кралски семейства. Нейният син – Едуард VII, управлявал страната от 1901 до 1910 г., е член на Сакс-Кобургготската династия, тъй като неговият баща – принц Албърт, принадлежи към тази династия.

Семейство Хабсбург
Германският аристократичен род Хабсбург управлява редица европейски държави между XIII и XX в., сред които са Австрия, Испания, Холандия, Белгия, Люксембург, Унгария, Хърватия, Босна и Херцеговина, Чехия, Португалия и други (повечето като част от Хабсбургската империя). Освен това от този род са се избирали и много от императорите на Свещената римска империя.

Фамилията Круп
Въпреки че няма благородническо потекло, фамилията Круп е сред най-богатите през XIX в. Успешният семеен бизнес, който се основава главно на производството на стомана и оръжия, превръща фамилията Круп във важен фактор на Европейската политическа и икономическа сцена.

Фамилията Плантагенет (Плантажене)
Представители на семейство Плантагенет управляват Великобритания между 1154 г. и 1399 г. Постепенно, освен над Англия и Анжу, властта на Плантагенетите се разпростира над френските области Аквитания, Нормандия, Бретан както и над Уелс, Ирландия, Кипър, а династията има претенции за наследствени права върху короните на Франция, Кастилия, Ерусалим, Рим и Сицилия. Английските кралски родове Ланкастър и Йорк също са потомци на фамилията Плантагенет.

Семейство Рокфелер
Създадено от братята Джон и Уилям, американското семейство от немски произход Рокфелер е сред най-богатите в света. Трупа своето богатство от търговия с петрол в края на XIX и началото на XX в. Освен силни позиции в банковото дело (бившата Чейс Манхатън груп, понастоящем Джей Пи Морган) семейството държи силни позиции и в американската политика, като за близки на фамилията се споменават имената на Бил Клинтън и Майкъл Блумберг.

Династията Романови
Романови е управляващата династия на руските царе и императори от 1613 до 1918 г. Произходът на династията и фамилията е легендарен, като според една от версиите родът е пряк потомък на представители на Тевтонския орден в Прусия (третият голям рицарски орден, основан по времето на кръстоносните походи в Палестина след ордена на йоанитите (Малтийския орден) и ордена на тамплиерите.

Кланът Синклеър
Подобно на клана Брус и кланът Синклеър може да се похвали с над 10 века история. Макар и не толкова могъщи финансово днес, тези два шотландски клана са изиграли своята роля преди векове, тъй като според повечето версии първите масонски организации са създадени именно в Шотландия, и то под контрола на тези силни тогава кланове.

Семейство Варбург
Семейство Варбург са преки потомци на богат еврейски банкерски род от Венеция. Преди Втората световна война голяма част от фамилията се преселва в Съединените щати. Един от представителите на рода – Пол Варбург, става проектант на идеята за създаването на Федералния резерв на САЩ.

Фамилията Сакс-Кобургготски (Уиндзор)
Германската династия Сакс-Кобургготски в момента управлява две държави в Европа – Белгия (крал Леополд I) и Великобритания (кралица Елизабет II). По време на Първата световна война тогавашният крал на Великобритания Джордж V променя името на своята династия от Сакс-Кобургготски на Уидзор, заради антигерманските настроения на Острова.

http://www.burgasnews.com/istoriya-i-arheologiya/84684-13-familii-upravlyavat-sveta



Гласувай:
51



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anonymous3
Категория: Други
Прочетен: 687540
Постинги: 206
Коментари: 414
Гласове: 4031
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930