Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2017 13:58 - Зона НЛО: Проектът „Синя книга“ и разговор с извънземен?
Автор: anonymous3 Категория: Други   
Прочетен: 1329 Коментари: 0 Гласове:
20


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Зона НЛО

Удивителен видео-файл в който се провежда разговор с извънземен от вида EBE-3 (Extraterrestial Biological Entity 3 - Извънземно Биологично Същество 3), през 1964г., за проекта "Синя книга", се появи в Интернет. Разговора се е провел, докато създанието е било в плен на военните, в продължение на 5 дни.
Твърди се, че темата е била заличена от правителствените записи, обозначени с датата на това събитие. Мултивселена не носи отговорност за достоверността на видеото, но ще Ви запознае с проекта "Синя книга", за който всички официални доказателства, вече са налице.

imageЕдна от снимките, на проекта "Синя книга"

Какво е обаче проектът "Синя книга"?

В продължение на около 18 години американските ВВС записват над 12 500 случая на срещи със странни неидентифицирани летящи обекти. Проектът с кодовото име "Синя Книга" е посветен в търсенето на истината за съществуването на НЛО, отчасти благодарение на който, се създава новосформирана и неофициалната все още наука, наречена Уфология.
Първите официални данни, които все още неофициалната наука Уфология събира, са от края на 40-те години и най-вече началото на 50-те. Всички данни са проучени детайлно, събрани са стотици снимки и са разследвани стотици свидетелски показания на жители на Съединените щати. Разследващите създават цяла една библиотека от класифицирана и до скоро строго секретна информация, наречена "Синя книга". Съвсем не е случаен и фактът, че един от пионерите на уфологията – професор Джоузеф Алън Хайнек, в продължение на дълги години е бил част от най-големия проект на американските военно-въздушни сили (ВВС), посветен на контакта между човека и извънземен разум. Проектът е стартиран от Пентагона през 1952 г. Правителството издава декрет за неговото закриване през декември 1969 г., а всички разследвания се прекратяват през следващата 1970 г. Въпреки твърденията на военните, че са разсекретили почти всичко по проекта, не са малко любителите на конспирации, според които американското правителство и тайните служби пазят в тайна най-ценните заключения на проекта.
 

Целите на “Синята книга”

Въпреки логичните предположения, че американските ВВС са спестили част от най-ценната информация, добита от проекта, разсекретените масиви дават достатъчно информация за целта на създаването и начина на функциониране на “Синята книга”. Още в самото начало военни и учени си поставят две цели: да разберат дали НЛО представляват опасност за националната сигурност на САЩ и научно да систематизират всички данни и доклади за наблюдения на странни светлини и създания.
След повече от 18 години съществуване най-изненадващо проектът завършва с издаването на доклада “Кондън”, в който се заключава, че “в наблюденията на НЛО няма нищо паранормално”, и се нарежда всяка дейност по “Синята книга” да бъде прекратена в рамките на един месец. Колкото и странно да звучи, докладът “Кондън” от декември 1969 г. е и последното официално становище на американските ВВС относно НЛО.

imageПроектът "Синя книга"

След края на проекта и разсекретяването на “цялата информация по него” разбираме, че в продължение на тези 18 години от 1952 до 1970 г. са били докладвани и разследвани точно 12 618 случая на наблюдение на НЛО, като според официалното заключение по-голямата част от тях били или “грешно възприети природни феномени” (облаци, звезди и т.н.), или наблюдения на светлини от пътнически и военни самолети, метеорологични балони и др. От всички над 12 618 случая едва 6%, или точно 701 фигурират като “необясними” и за чието разясняване е “необходима допълнителна информация”. Въпреки официалното становище, че няма нищо паранормално в наблюденията на НЛО и твърденията, че проектът е приключен, много хора възприемат проекта по-скоро като опит за прикриване на информация за съществуването на НЛО, колкото като опит да бъде намерено обяснение за феномена. Затова не са малко и конспиративните теории, според които “Синята книга” далеч не е затворена страница за американските ВВС, а напротив – работата по проекта продължава и до ден днешен.
 

Светлините над Лъбък

imageСнимка от проекта "Синя книга"

Първият случай на наблюдение на НЛО, който намира място в проекта “Синята книга”, е и един от най-популярните в историята. Причината до голяма степен се крие и в надеждността, която вдъхват свидетелите на феномена.
Малко след 9 часа вечерта преподавателят по геология в Техническия университет в Тексас доктор Робинсън разговаря в задния двор на собствения си дом със своите колеги от университета в Тексас доктор Оберг (инженер-химик) и професор Дъкър (декан на факултета по петролно инженерство). В специалния доклад по случая в “Синята книга” можем да прочетем следното описание на последвалите събития. “Нощта е ясна и студена. Както стоят и разговарят, тримата мъже виждат група светлини, летящи под формата на буквата “V”, които се носят безшумно в нощното небе. В следващите няколко секунди учените, благодарение на своите познания, успяват приблизително да изчислят скоростта и странния начин на придвижване на светлините, преди те да изчезнат от погледите им. След като на следващия ден отиват до местното управление на полетите и разбират, че не е имало никакви полети, тримата учени решават да докладват за случая. В следващите няколко месеца доктор Робинсън постоянно кани свои колеги от университета в Тексас, като учените наблюдават в месеците от август до ноември 1951 г. цели 12 подобни “полета” на светлини в нощното небе, като на няколко пъти успяват и да заснемат НЛО-тата. Най-добрите снимки обаче са дело на 18-годишния фотограф любител Карл Харт, който на 30 август прави и най-хубавите и точни снимки на летящите светлини, които влизат и в масивите на “Синята книга”.

imageдоктор Робинсън постоянно кани свои колеги от университета в Тексас, като Учените наблюдават в месеците от август до ноември 1951 г. цели 12 подобни “полета” на светлини в нощното небе, като на няколко пъти успяват и да заснемат НЛО-тата

Официалното разследване

Въпреки че случаят в Лъбък, Тексас, е първият, описан в “Синята книга”, времето на неговото случване, както и започналото разследване предхожда раждането на “Синята книга”. Тук е времето да споменем, че този 18-годишен проект за изследване на феномена НЛО има свои предтечи. В края на 1947 г. военновъздушните сили на САЩ организират проекта "Знак" с цел разследване на многото съобщения за наблюдавани НЛО. През 1948 г. той отстъпва място на друг проект - "Недоволство", който през 1952 г. вече е наследен от “Синята книга”. Разследването, проведено от представителя на проект “Недоволство”, се състои в проверяване на свидетелите, като в заключението е написано, че и фотографът, и учените “изглеждат надеждни”, а в “показанията им не се откриват дупки”. Въпреки това официално заключение по случая липсва, тъй като “Светлините над Лъбък” попадат сред тези 6% от случаите, описани в “Синята книга”, които официално са оставени отворени за доразследване. Единственото обяснение, което представителите на ВВС предлагат, но свидетелите категорично отхвърлят, е тези светлини да са били отраженията на ято птици. Според инженерите свидетели самото придвижване, както и скоростта на завиване и наклонът при полета категорично говорят срещу предложената от изследователите от проекта “Недоволство” хипотеза за птиците.
Близо 50 години след появяването на “Светлините над Лъбък” официално становище по въпроса дали става дума за НЛО феномен или за зрителна измама няма. Или поне няма такава в обнародваната част от “Синята книга” – най-обширното официално разследване, което американските военни правят по феномена НЛО.

А, дали видеото, което ще видите по-долу, показва реално събитие, ние не можем да кажем. Реално или не, това създание дава отговор на въпроси, които са на дневен ред. Кои сме ние? Какво е бъдещето ни? И какви ще сме в бъдещето? Ще успеем ли да избегнем нова ядрена война? Във видеото, създанието твърди, че не идва от далеч. Че, той всъщност не идва от друга планета, а от Земята. На въпрос на интервюиращия, защо извънземното преди това е твърдяло, че е пропътувало хиляди светлинни години, за да дойде тук, то отговаря, че това, което е казало първоначално е истина. Но, че идва от Земята, всъщност от нейното бъдеще. Ето част от въпросите и отговорите, дадени по време на "интервюто":

Извънземен: Да пътуваш във времето, е да пътуваш и в пространството - казва извънземното.

Интервюиращ: Значи, извънземните завземат Земята?

Извънземен: Не

Интервюиращ: Тоест, ти си човек...?!

Извънземен: Еволюционен потомък!

Интервюиращ: Така... ти си еволюирал от нас?

Извънземен: Да!

Интервюиращ: А, какво правиш тук сега?

Извънземен: Наблюдавам. Откакто доказателствата бяха унищожени!

Интервюиращ: Как?

Извънземен: Ядрена война... Много малък брой са оцелели. Нашите предци.

Интервюиращ: Защо сме се самоунищожили чрез ядрена война?

Извънземен: Догма...

Интервюиращ: Можеш ли да бъдеш по-конкретен?

Извънземен: Политическа и религиозна догма...

Дори само за миг да приемем, че този разговор е бил действителност, следва да си зададем въпроса, дали можем да променим своята собствена история и своето собствено бъдеще?

Видеото по темата, след рекламното каре по-долу.

Официалните документи от проект синя книга са сканирани и  съхранени тук:bluebookarchive.org

Автор и редактор: Orion

https://www.multivselena.com/zona-nlo-proektut-sinia-kniga-i-razgovor-s-izvanzemen/

 




Гласувай:
21



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anonymous3
Категория: Други
Прочетен: 687744
Постинги: 206
Коментари: 414
Гласове: 4032
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930